Llocs del Berguedà per disfrutar

Aquest blog neix amb la voluntat de descobrir-te els principals llocs d'interès del Berguedà, així com molts altres racons màgics i desconeguts.

dilluns, 17 de febrer del 2014

Una alzina mil·lenària al Berguedà, un lloc imprescindible de visitar

Així és, una alzina mil·lenària i espectacular està situada al bell mig del Berguedà. Concretament al terme de Casserres. I dic espectacular perquè està situada al mig d'un camp sense estar acompanyada de cap altre arbre, tan sols hi ha la sumptuosa i majestuosa Alzina dels Colls, un arbre monumental.

Llocs Berguedà

L'Alzina dels Colls és un d'aquells arbres que surten a la televisió perquè necessites més d'una persona per arribar a abraçar-lo. Té una alçada de 16,5 metres i 3,80 de volta de canó és realment impactant. Allí hi podeu anar a berenar, és un lloc tranquil i relaxat envoltat per un sentiment que t'arropa. A l'estiu, molts campaments i esplais hi realitzen jornades i activitats que acaben amb una acampada sota l'arbre, què hi ha més bonic que acampar sota la copa d'un arbre? L'única cosa que heu de tenir en compte són les aranyes i altres insectes que us poden visitar durant la nit...

Un lloc del Berguedà bonic, amable i que acompanya un matí, tarda, vespre o nit. Us imagineu la imatge de l'arbre decorat per bombetes de festa major i una festa allà? Sona idílic, oi? Jo sempre que hi passo ho penso. De fet, m'han arribat veus que pròximament un grup musical rodarà el seu videoclip i recrearà una festa sota la copa d'aquest magnífic arbre. 
Llocs Berguedà

Sé que dedicar un post a un arbre pot semblar quant excèntric, però de veritat, feu-me cas, s'ho mereix. El Berguedà és bellesa i ho és gràcies a la multitud de llocs emblemàtics que el conformen. Dedicar temps i espai a cada un d'aquests llocs és el mínim que puc fer desprès del que m'ha donat aquesta terra. Molts en saben apreciar aquest encant, fins i tot s'hi han rodat anuncis i de marques reconegudes a nivell internacional.

És un lloc tant d'encant que fins i tot Mireia Amat el 2005 en va escriure una poesia que li va dedicar:

Enmig d'una dolça llenca,
Un grup de branques encisen la mirada
Un arbre molt dens envelleix la carena

Una alzina omnipresent, una alzina estimada
Sempre desperta i alçada

Amb mancança de por a la flama
És i serà amada

Aguantant un centenari de fama
Exemple per les alzines nascudes

Noves en un món despietat amb la natura.
Frondosa i plena de matolls

Aquesta ets tu, Alzina dels Colls
Mireia Amat, 2005



Avui i en aquest post vull aprofitar per recomenar-vos a dos amics que també estan embolicats amb algun blog que altre. Un d'ells parla sobre idees minimalistes i originals per la decoració i l'altre parla sobre curiositats de la psicologia humana.Us deixo els enllaços perquè els pogueu disfrutar com jo faig. Sé que són blogs de temàtiques molt diferents, però per això mateix, crec que és positiu. Ens amplien fronteres i coneixement 

http://ideasminimalistasoriginales.wordpress.com/
http://ideasminimalistasoriginales.blogspot.com.es/

http://curiositatspsicologiahumana.wordpress.com/
http://curiositatspsicologiahumana.blogspot.com.es/



1 comentari:

  1. Es un arbre impresionant. Dona bo estar gaudint de la acollidora ombra, en un dia caloros. Espero que els humans tinguem prou seny per permetre que l'alzina dels colls continui viva quan el món acabi la seva exisència.

    ResponElimina